Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-09@06:42:15 GMT

روشهای درمان نفخ شکم دربارداری

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۵۳۴۹۶

یکی از عوارض بارداری که ممکن است از همان روزهای ابتدای بارداری شخص را دچار کند نفخ می‌باشد. که با رعایت یکسری مسایل می‌توان میزان آن را کمتر نمود . ناطقان: بدن در طول 9 ماه بارداری تغییرات بسیاری می‌کند. به دلیل آن که رحم شما بزرگ‌شده ، هضم غذا آهسته‌تر انجام می‌شود بنابراین پیشنهاد می‌شود در طول روز حجم غذای خود را کمتر و وعده‌های غذایی را بیشتر کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



 

علت بروز نفخ در بارداری

-معمولاً کسانی بیشتر نفخ می‌کنند که غذا را با سرعت می‌خورد و در همین اثنا به همراه غذا هوای زیادی را وارد معده خود می‌کنند.

 

- نفخ در دوران بارداری بیشتر به دلیل افزایش میزان هورمون پروژسترون ایجاد می‌شود و باعث می‌شود هضم غذا را سنگین‌تر و آهسته‌تر صورت بگیرد .


-بزرگ شدن رحم و فشار به معده نیز سبب نفخ می‌گردد.

 

- کمبود مایعات بدن باعث ایجاد یا تشدید یبوست شده و به افزایش نفخ کمک می‌کند، به‌ویژه اگر غذاهای فیبردار مصرف شود.

راه‌های پیشگیری و درمان نفخ شکم در بارداری

- برای جلوگیری از این عارضه توصیه می‌شود که خانم‌های باردار به حالت نشسته و به آهستگی غذا بخورند تا از فرو دادن هوا به معده جلوگیری شود.

 

- بلافاصله بعد از غذا خوردن دراز نکشید؛ حداقل نیم ساعت بنشینید یا در حال قدم زدن باشید. در این صورت شما احساس بهتری خواهید کرد.

 

- از مصرف غذاهایی که باعث نفخ شکم می‌شوند پرهیز کنید. در این رابطه خوردن گل کلم، کلم بروکلی یا حبوبات را کم کنید.

 

- از مصرف نوشیدنی‌های گازدار و نوشابه به همراه وعده‌های غذایی خود پرهیز کنید.

 

- غذاهای پرچرب، سرخ‌شده و پر ادویه را از برنامه غذایی خود خارج کنید.

 

- در حین غذا خوردن آب ننوشید.

 

- همیشه لباس‌های راحت بر تن داشته باشید.

 

- اگر مشکل خاصی ندارید پیاده‌روی کنید.

 

- پس روزانه آب کافی (تا هشت لیوان) بنوشید. از غذاهای تازه و طبیعی مصرف کنید و از مصرف انواع غذاهای سرد و بسته ‌بندی شده اجتناب کنید.

 

- غذاهایی مانند: حبوبات، نعناع، چاشنی ها، کلم، کاهو، بروکلی، پیاز و سیر سبب نفخ شکم می گردند. پس از زیاده روی در مصرف این مواد پرهیز نمایید.

 

- نوشیدنی‌های گازدار نیز باید از برنامه غذایی حذف شوند. گاز Co2 موجود در حباب‌های این نوشیدنی‌ها باعث نفخ می‌شود و گاز، تخلیه معده را کند می‌کند. مصرف زیاد قهوه، چای و شکلات باعث تحریک هاضمه و ایجاد نفخ می‌شوند.

 

- هضم چربی دشوار است و ممکن است باعث اسپاسم و در نتیجه نفخ شود، پس از مصرف غذاهای پرچرب پرهیز کنید.

 

- مکمل‌های فیبردار و غذاهای سرشار از فیبر، نشانه‌های نفخ را تشدید می‌کنند. برای کاهش خاصیت نفخ‌آوری لوبیای پخته، می ‌توان لوبیا را 24 ساعت درون آب خیساند و سپس آب پز کرد. اما این کار، دیگر مواد مغذی را نیز از لوبیا خارج می‌سازد. پختن غذاها، هضم آن ها را راحت‌تر می‌کند.

 

- جویدن آدامس باعث بلع مقادیر زیاد هوا شده و بنابراین باید از آن پرهیز کرد.

 

- اگر پس از مصرف شیر یا محصولات لبنی دچار نفخ می‌شوید، باید یا انواع بدون لاکتوز این محصولات را مصرف کنید و یا لبنیات را همراه با قرص‌های حاوی آنزیم لاکتاز استفاده کنید.

 

- غذا را در وعده های کوچک و متعدد هر 2 تا 3 ساعت مصرف کنید. قبل از خواب نیز از خوردن غذاهای حجیم خودداری کنید.

 

- میزان سدیم را کاهش داده و تا جایی که می‌توانید از مواد غذایی تازه استفاده کنید.

 

- مصرف نوشابه و الکل را کاهش دهید. مصرف بیش از حد مایعات باعث دفع بیش از حد آن نیز می‌شود. در این صورت بدن احساس می‌کند بیش از حد در حال از دست دادن آب است، پس سعی می‌کند آب بیشتری ذخیره کند.

 

- اگر به علت یبوست دچار نفخ شده‌اید، بهتر است از غلات سبوس دار استفاده کنید تا بتوانید آب را در بدنتان ذخیره کنید.

 

- نحوه فعالیت روزانه‌ی شما می‌تواند در نفخ کردنتان تأثیر گذار باشد. سعی کنید هر روز به میزان کافی بخوابید و روزانه حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت فیزیکی داشته باشید. اگر زیاد سفر می‌کنید و یا زیاد پشت میز می‌نشینید، سعی کنید در همان حالت نشسته پاهایتان را تکان دهید و یا هر یک ساعت یک بار در محل کارتان چند قدم راه بروید.

 

- اگر زیاد دچار نفخ می‌شوید یا مدت زمان طولانی احساس نفخ می‌کنید حتماً هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنید.

منبع:بیتوته
برچسب ها: نفخ ، بارداری ، شکم ، ناطقان ، جنین

منبع: ناطقان

کلیدواژه: نفخ بارداری شکم ناطقان جنین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۵۳۴۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مادران دارای ریسک بارداری بالا، در محیطی با هوای پاک سکونت کنند

فوق تخصص بیماری‌های قلب کودکان و معاون آموزش و پژوهش سازمان نظام پزشکی اصفهان گفت: به منظور کاهش خطرات و تأثیرات آلودگی هوا توصیه می‌شود مادرانی که ریسک بارداری بالایی دارند و دارای سابقه تولد فرزند قبلی با انومالی بدو تولد یا سقط مکرر هستند، در سه ماه اول بارداری در محیطی با هوای پاک سکونت کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدرضا صبری امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در نشست هم‌اندیشی با محوریت ارائه راهکارهایی به منظور کاهش آلاینده‌ها و پیشگیری از اثرات مخرب آنها بر سلامت محیط و جامعه اظهار کرد: از جمله تأثیرات آلودگی هوا می‌توان به تأثیرات احتمالی بر بروز بیماری‌های قلبی نوزاد در بدو تولد در صورت تماس مادر با هوای آلوده در سه ماه ابتدایی بارداری، تأثیر بر افزایش میزان مرگ و میر بیماران دارای فشار ریوی بالا، افزایش خطر لخته شدن خون در وریدها و ارگان‌های مختلف، افزایش فشار خون و بستری شدن بیشتر بیماران مبتلا به نارسایی قلبی اشاره کرد.

وی با اشاره به افزایش موارد سکته قلبی و مغزی، نامنظمی قلبی، فشار خون بالا، ترومبوز وریدهای اصلی از جمله تأثیرات آلودگی هوا بر بزرگسالان است، افزود: آلودگی هوا همچنین می‌تواند منجر به بروز موارد آسم و فیبروز ریوی که بر عملکرد قلب و عروق تأثیرگذار است، شود.

فوق تخصص بیماری‌های قلب کودکان و معاون آموزش و پژوهش سازمان نظام پزشکی اصفهان تصریح کرد: به منظور کاهش خطرات و تأثیرات آلودگی هوا توصیه می‌شود مادرانی که ریسک بارداری بالایی دارند و دارای سابقه تولد فرزند قبلی با انومالی بدو تولد یا سقط مکرر هستند، در سه ماه اول بارداری در محیط‌هایی با هوای پاک سکونت داشته باشند.

صبری با اشاره به لزوم مراقبت بیشتر در روزهای آلوده از بیمارانی که خطر ترومبوز و لخته شدن خون بیشتر دارند، ادامه داد: بیماران تک بطنی و سیانوتیک یا بیمارانی که عمل فونتان برای آنها انجام شده است یا عمل جراحی تعویض دریچه به خصوص با دریچه‌های فلزی داشته‌اند یا نارسایی قلبی دارند باید در روزهای دارای هوای آلوده مراقبت بیشتری داشته باشند.

وی با تاکید بر لزوم مراقبت بیشتر از بیمارانی که فشار بالای شریان ریوی دارند، خاطرنشان کرد: احساس نیاز در خصوص انجام تحقیقاتی در اصفهان در زمینه آلودگی هوا و تأثیر آن بر بیماری‌های قلبی بدو تولد وجود دارد و در این زمینه در مرکز تحقیقات قلب و عروق کودکان اصفهان اقدام خواهد شد.

کد خبر 751516

دیگر خبرها

  • آنچه باید درباره آسم بدانیم/ از باورهای غلط تا راه‌های درمان
  • از دیگر مزیت‌های آسپرین بیشتر بدانیم
  • عفونت‌های باکتریال و ویروسی پوست در ورزشکاران
  • عوامل شیوع بیماری آسم و راهکارهای درمان
  • دم گیلاس؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها
  • افزایش سلامت دهان و دندان در دوران بارداری
  • مادران دارای ریسک بارداری بالا، در محیطی با هوای پاک سکونت کنند
  • نباید خطوط جوانی جمعیت را رد کنیم
  • دم گیلاس ؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها
  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است